"
The City That Never Sleeps
Assalamualaikum. Syamimi Azrudin typing here. Please leave your message after the reading. *beep* Warning. Weirdo typing.




posted : Thursday, 14 November 2013
title : It's been a long time , hey ? :)
Assalaaaaaaaamualaikummmm . (cara memberi salam seperti Pak Ali di kedai kopi)

ehem ehem . saya , di sini , mewakili saya sendiri (tak dak wakil sangat dah) ingin mengisytiharkan pembukaan kembali Blog The City Never Sleeps dengan rela hatinya dan menginginkan semangat kerajinan dan bukan semangat duduk atas sofa , tengok tv , update facebook (aceceyyhh , mentang mentang dah ada facebook bagai . menyombong kau dengan blog eh .) MAKAN secara overload dannn habit tak boleh tengok camera . wow , aku dah berubah .


pada zaman dahulu kala , sikit ceh ponnn tak kisah pasai gambaq kaa , facebook kaa , style couture designer majalah vogue ka . hah , time changes people . sekarang ? tudung senget sikit poonnn dah bising beletiaq satu rumah . facebook tak update sangat ponnn dah terasa OUTDATED . fulamakkkk , dulu tak pernah kisah pon pasai OUTDATED . haha , wahai hormon remaja . eh , lupa . public . censored .

okay okayy . see ? see ? cara mengeja OKAY nya pon dah laiinn . dulu , tak de masanyeee nak eja A-Y lepas O-K and becomes O-K-A-Y . main taip 'okkkkkkkk' ja , or 'okokokokok' . bunyi macam ayam jantan pulak . auumm . public mimi ! public !

Haaiii . (dah karang 3 perenggan karangan baru nak cakap hai ) seperti yang dimaklumkan , result UPSR dipampang hari niii . aku tau , sama ada nangis with tears of joy or the otherwise . takpa adik adik sekalian , UPSR bukan SPM . Jangan tertekan . Result UPSR tak menentukan result SPM . Ingat tu . tak mau tengok ada yang tak dapat impian yang bersinar-sinar glittering lepastu terus jadik gangster sekolah menengah . adoiyaiii . masalah masalah .

Kepada yang dapat 5A , lompat-lompat atas katil mak , peluk kawan-kawan dengan muka nangis terharu , CONGRATS ! :)

*Berikan satu tepukan emosi . clap clap .

Soooo , hari ni , I wanted to talk about personality . Oh , it's a big word . big meaning . and so much different opinions . some say personality is all about being loud , and funny , and loveable . but some say it's being well-mannered , classy , not so loud and a statement . aaand some other opinions . okay so now here's the thing . PERSONALITY actually depends on the environment of that person , the experiences , the maturity , and a few more factors .


and yes , some personality can be annoying , very disturbing .  tapiii , you're nobody to judge someone's past . aku ada satu phrase ni that I live by .
"Everybody has a future , present , and past . So don't judge someone's past cause it may be your future . "

Get it ? haha , phrase ni time aku first dengaq , seriously menakutkan . cause kadang-kadang kita judge kelakuan orang tapi kita tak sedaq yang kita dah buat benda tu . kita suka sangat judge kelakuan orang . tapi mana tau , satu hari , benda tu jadi dekat kita . Allah Maha Adil .

FOR EXAMPLE :

Joyah : NIII , hang nak tauuuu dak , Si Minah anak Pak Dollah tu , MASA DIA KECIK KECIK DULU , Ya Allah ! Bilik dia bagai sarang lebah , tikus , gajah (elehh , gajah pon ada sarang. Overrrr.) , lipas pa smua ada lah ! eiiii , geli akuuu .

The others : Oh Maaiii Shahrukh Khan ! ewww . teruk lah dia tu .

*Joyah back to the house*

Joyah : ish , semaknya bilik aku . emmmm , hermmm , errr . malas la nak kemas . kisah pulak aku .

HAHA , see my point there ? paham dak ? paham ? tolong lah paham . tak larat nak buat lecture lain dah .


Paham ? paham ? :)


Moral of the story is , Joyah , duduk ja la rumah hang lepastu kemas and stop with the talking . eh tak , what I meant was , stop JUDGING .

Before that , aku nak cakap beribu juta maaf kerana selalu
menge-judge hampa hampa yang mulia di sana ya . kadang kadang tu , tak sengaja . terlepas . I will try my best from now and so on . 

That's it for now , bubye ;)

p.s./ good luck for the SPM candidates ! Especially to Kak Ieyqa , Kak Nabihah , Kak Nina , 'Abang' (wekkk) Kamal and Amirul Hafidz . (akak-akak bilik and akak abang homeromm yang comel lagi menawan ya . )