"
The City That Never Sleeps
Assalamualaikum. Syamimi Azrudin typing here. Please leave your message after the reading. *beep* Warning. Weirdo typing.




posted : Monday, 8 October 2012
title : The Legendary Free fall.


Assalamualaikum! And helloooo! Okeh, harini, aku nak share event ni. Jejaka macho ni, nak buat free fall . Dak dak. Aku tak bohong. Apa yang special sangat hampa tanya? Haaa. Yang ni yang nak tekejut tegempaq longgaq jantung habeh ni. Dia nak buat free fall from OUTER SPACE. Saya ulang lagi sekali, OUTER SPACE.




Dan kepada yang tak tau, lagi jauh atau tinggi, lagi laju. So bayangkan lah betapa lajunya. Ok dah dah. Sesi berimaginasi dah habeh. Now, for the real thing.

Ni, aku copy paste dari website dia.

Daredevil Felix Baumgartner will set a new milestone for mankind when he takes on mission Red Bull Stratos at 120,000 ft in the atmosphere. Jumping from a stratospheric balloon, Baumgartner will boldly attempt to break the speed of sound while in freefall protected only by a pressurised space suit and specially modified helmet. Baumgartner, who set a BASE world record after jumping from the Petronas Twin towers in 1999, will be the first human to hit Mach 1 in freefall, an estimated speed of 690mph.
Follow the event as it happens and be a part of history...




BREAKING THE SPEED OF SOUND kooot.  Dah la pakai space suit ja. Kalau kereta ataupon jet-jet yang hampa dok main 'vroom vroom' dulu tu tak pa la jugak. At least ada something keliling. Ni pakai space suit ja?! Peerghh. Jantan sejati. 

Yang nak bangga tu sebab 'after jumping from the Petronas Twin towers in 1999'. Haaaa. Hebat wooh. Nama Petronas Twin towers YANG DI MALAYSIA yang nak keluaq tang tu! Hahaha. Kembang skit.

Anyway, event ni berlaku esok. Siap dah ada countdown dekat website dia. Ya ya ya. Aku tau hampa kalut nak bukak website tu.   http://mlp.my/redbullstratos/

Thanks for reading! :)